9 trükk, amivel az esküvői fotósok csodás fényképeket készítenek

Míg az esküvőszervezés egyes részei stresszesek lehetnek (például a költségvetés és a családi nézeteltérések), mások szuperizgalmasak. A legtöbb pár számára a különleges napot megörökítő fotós kiválasztása szórakoztató élmény, hiszen böngészhetitek a weboldalakat, kikérhetitek barátaitok tanácsát, és végül olyasvalakit választhattok, aki mellett jól fogjátok érezni magatokat. És persze olyan képeket készít, amelyeket egy életen át kincsként fogtok őrizni.

Miközben a fotós portfólióit nézegeted, meglepődhetsz, hogy mi mindent tudnak lefotózni: egy kutyát, amely egyenesen a kamerába néz, egy csókot, amely olyan természetesnek és romantikusnak tűnik, vagy a tökéletes széllökést, amely átlibben az esküvői ruhán. Bár ezek álomszép képek, sok gyakorlást és néhány trükköt is igényelnek a szakértő fotósoktól. Szóval, hogyan csinálják?

Lássuk az esküvői fotósok leggyakoribb trükkjeit!

Fontos a jó hangulat

Az esküvői fotósok egyik – nem is annyira titkos – trükkje az őszinte és természetes képek készítéséhez a jó hangulat. Sok fotós külön figyelmet szentel annak, hogy olyan vidám és szórakoztató helyzetbe hozza a párt, amitől őszintén nevetnek, jól szórakoznak, és így olyan pillanatokat tud lencsevégre kapni, amik cseppet sem hétköznapiak.

Amikor fotóst választotok, fontos, hogy olyan személy mellett tegyétek le a voksotokat, aki mellett nem feszengtek.

„Emlékszem, a mi fotósunk olyan személyiség volt, mintha családtag lenne. Mindenkivel azonnal megtalálta a közös hangot, és az egész násznép egybehangzóan kedvelte. Így nem volt nehéz felszabadultnak lenni mellette” – osztotta meg velünk tapasztalatait egy volt menyasszony.

Trükkös hangok a figyelem felkeltésére

Sok pár esetében felmerül, hogy az esküvői képeken gyerekek vagy épp a négylábú kedvencek is szerepelnek. Azonban a kisgyermekek és állatok figyelmét cseppet sem könnyű felkelteni. Ehhez sok esküvői fotós azt a trükköt alkalmazza, hogy magas hangot ad ki magából, melyre felkapják a fejüket a legkisebbek és a bundások is.

Az esküvői fotósok szeretik a vicceket

A fotósok előszeretettel vetnek is be mindenféle viccet és poént, hogy megtörjék a csendet vagy felszabadulttá tegyék a párt és a násznépet.

„A fotósunk olyan volt, mint egy pályát tévesztett humorista. Szórta magából a poénokat, mi pedig dőltünk a nevetéstől egész nap. Szerencsére a fotózáshoz legalább annyira értett, mint a szórakoztatáshoz, így örök emlék marad a munkája” – mesélte egy korábbi menyasszony.

Fura dolgokról is érdemes beszélni

Vannak párok, akik nehezebben oldódnak, vagy a nevetős-viháncolós képek helyett a romantikusabb vonalat szeretnék jobban megörökíteni. Azonban az esküvő sokszor kimerítő is, így a párok néha nehezen jönnek hangulatba. Egy romantikus-összebújós kép láttán mindannyian azt hihetnék, hogy a pár épp a közös életükön és szerelmükön mereng, ám a szerelmes tekintet mögött néha egész más van.

A fotósok ugyanis sokszor szeretik megkérni a párt, hogy abszolút oda nem illő dolgokról beszélgessenek, például, hogy mit ennének a legszívesebben. Egy ilyen kérés a fotóstól teljesen kizökkenti a párt, és egy abszolút hétköznapi, nem stresszes és izgalmas témán kezdenek merengeni. Amikor pedig egymás fülébe súgják, hogy bárcsak beülhetnének egy pizzára, majd romantikusan összekacsintanak, a fotós már résen is van, és el is kapta a „szerelmes” pillanatot.

Kövesd a szelet!

Szinte mindenki kedveli azokat a képeket, amin a szélben elegánsan libben a menyasszonyi fátyol vagy az esküvői ruha. Az időjárást azonban lehetetlen pontosan megjósolni, így a természetes felvétel nem mindig valósul meg. Ehelyett a fotós megkér például egy koszorúslányt, hogy segítsen neki elkészíteni ezt a fotót. „Dobd fel a levegőbe, és hagyd, hogy a szél végezze el a többi munkát.”

A gyerekekkel kreatívan

A gyerekeknek nem elég azt mondani, hogy „Csíííz”, mivel ebből többnyire nem születnek őszinte mosolyok. Az esküvői fotósok éppen ezért jóval kreatívabbak. Általában valami vicces huncutságot mondatnak a gyerekekkel, amitől azok tényleg elnevetik magukat, így készen is vannak a tökéletes fotók.

Egy kis bujaság is belefér

A valóban természetes képekért a fotósok van, hogy azt kérik a pár egyik tagjától, hogy súgjon valami buja vagy szexis dolgot a másik fülébe, amitől az elneveti magát vagy elpirul. Amint elhangzott a csintalan megjegyzés, már készülhetnek is a fotók.

Trükk a táncparketten

Ha azt akarod, hogy valaki abbahagyja a táncot, csak nyomj egy fényképezőgépet az arcába. Persze az esküvői fotósok egyáltalán nem ezt akarják, hanem klassz képeket készíteni a násznép mulatozásáról. Ezért sokszor ők maguk is táncra perdülnek, így a legszégyenlősebb vendég is tovább ropja, ha azt látja, hogy az esküvő fotós nem „dolgozik”, hanem mulat. Később majd megnézheti az ilyenkor készült képeket.

A csók előtti pillanat

Minden párról készül kép, amikor az első, a második és a huszadik csók elcsattan, ám a közvetlenül csók előtti pillanatban zajlik a valódi csoda. Éppen ezért sok fotós többször is csókra kéri a párt, ám ezt az intim pillanatot kapja el, nem csak a csókot.

Ajánlott cikkeink

Rate this post