Ceremóniamester: ha jó bulit és modern esküvőt szeretnél

Sok pár, akik inkább a modern esküvői hangulatra vágynak, idegenkednek a hagyományos vőfély megbízásától. Az ő számukra kiváló választás egy ceremóniamester, aki hasonló feladatokat lát el, mint egy vőfély, azonban stílusában, megjelenésében és koordinálásában egy mai, friss és újszerű megközelítést képvisel.

Egy ceremóniamester számos módon segíthet az esküvő lebonyolításában. Ő az, aki koordinálja az eseményeket, és a karmesterhez hasonlóan összehangolja az est folyamán történő teendőket. Ha legalább 50 vendéget hívtatok meg az esküvőre, érdemes igénybe venni egy ceremóniamester segítségét, ugyanis egy nagyobb társaság irányítása komoly feladat, amihez szükség lehet segítségre. Egy tapasztalt ceremóniamester nagy segítséget nyújthat az események irányításában, konferál, esküvői játékokat vezet, megoldhatja a felmerülő problémákat, és irányítja a násznépet.

Ha van egy ceremóniamester a nagy napotokon, nem kell ti magatoknak egyszerre felügyelnetek, irányítanotok és szórakoztatnotok a vendégeket, valamint foglalkoznotok a többi esküvői szolgáltatóval. Így csak annyi feladat marad nektek, hogy élvezzétek az esküvőtöket!

A ceremóniamesterek a modern esküvők koordinátorai

Ha modern hangulatú esküvőt szeretnétek, elkerülve a hagyományos, falusi stílusjegyeket, akkor a ceremóniamester a tökéletes választás számotokra!

Sokan csak a vőfélyre gondolnak, mint az est szórakoztató és koordináló személyére az esküvőn, de Te lehetsz a kivétel! Ha elegáns és modern hangulatot szeretnél teremteni az esküvőn, akkor a ceremóniamester a legjobb választás!

A ceremóniamesterek, legyenek férfiak vagy nők – mivel egyre több hölgy választja ezt a szakmát -, elegáns és modern szemlélettel vesznek részt az esküvőn. Stílusuk nem hivalkodó, inkább, mint az est házigazdái vannak jelen, és nem állnak annyira a középpontban, mint a vőfélyek.

Ha olyan személyt szeretnétek az esküvőtökre, aki inkább a háttérből irányítja az eseményeket, és csak akkor lép színre, amikor szükség van rá, akkor érdemes ceremóniamestert választanotok.

A ceremóniamesterek megjelenése is tükrözi modern stílusukat, egyszerűen elegánsak, továbbá nem beszélnek rímekben sem.

A ceremóniamester feladatai

Fontos kihangsúlyoznunk, hogy a ceremóniamester nem esküvőszervező! Mivel feladatai miatt fontos tisztában lennie az esküvőre érkező szolgáltatókkal, és az esküvői tervekkel is, igen hamar bekapcsolódik a szervezésbe. Azonban ő nem esküvőszervező. Tény, hogy sok esetben tud adni hasznos tippeket, sőt számos dologban szívesen is segít, de nem bízhatjátok rá a teljes esküvő megszervezését.

A jó ceremóniamester már jóval az esküvő előtt találkozik Veletek, hogy megismerjen benneteket és az elképzeléseiteket. A személyes találkozó(k) során lehetőségetek van minden részletet megbeszélni; milyen mértékben szeretnétek, hogy a ceremóniamester szerepeljen a lagzin, milyen játékokat szeretnétek, és milyen extra elemeket szeretnétek beiktatni, amit az ő feladata felkonferálni.

A ceremóniamester fő feladata a hangulat fenntartása, bár nem olyan mértékben, mint a vőfélyé. Általában akkor lép közbe, amikor észleli, hogy a hangulat és jókedv kezd alábbhagyni. Ekkor játékokkal vonja be a násznépet és az ifjú párt is. A játékok típusa is attól függ, hogy előzetesen mit beszéltek meg, de a ceremóniamesternek lehetősége van improvizálni is.

Fontos feladatai közé tartozik a násznép időről időre történő tájékoztatása, az egyik helyszínről a másikra való átvezetése, valamint a beszédek felkonferálása. A háttérből oldja meg a kisebb-nagyobb problémákat, amik felmerülhetnek az est folyamán, hogy nektek csak egymásra kelljen figyelnetek.

Kinek ajánlom ezt a szolgáltatást?

Ezt a szolgáltatást olyan pároknak ajánlom, akik modern hangulatú esküvőt szeretnének, elkerülve a tradicionális, népies jegyeket. Ha a pár és a násznép nagy része is városi szellemiségű, esetleg az esküvő is nagyvárosban lesz tartva, akkor a ceremóniamester tökéletes választás.

A ceremóniamester tökéletesen megállja a helyét egy luxus szálloda dísztermében, és egy Balaton-parti étterem teraszán is.

Ez a szolgáltatás tökéletes választás azoknak a pároknak, akik nem ragaszkodnak az esküvői hagyományokhoz, és az elegánsan visszafogott modern stílust részesítik előnyben a harsányabb vőfélyek hangulatával szemben.

Ajánlott cikkeink

5/5 - (1 vote)