Hogyan válassz esküvői fodrászt?

Az esküvői készülődés során igencsak fontos kérdés, hogy milyen lesz a menyasszony frizurája a nagy napon. Ebből pedig egyenesen következik az az eldöntendő kérdés, hogy ki is fogja a kívánt hajviseletet elkészíteni!? Az esküvői fodrász megtalálása nem is olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

Ha nem is mindannyiunknak, de legtöbbünknek már volt része abban a traumában, amikor a szalonban valóságos traumát okozott a végeredmény. Nem csoda, ha az esküvői fodrász felkutatása is okoz némi stresszt a menyasszonyoknak.

Íme néhány klassz tipp, hogy könnyebb legyen megtalálni a tökéletes esküvői fodrászt!

1. Maradj költségvetésen belül

Sajnos a piszkos anyagiak sok számítást keresztül tudnak húzni. Ha megvan az összeg, amit a menyasszonyi frizurádra szeretnél költeni, az behatárolhatja, milyen fodrászok közül válogathatsz. Ha alacsony a budget, akkor se keseredj el, hiszen rengeteg nagyon ügyes fodrász dolgozik mérsékelt áron, neked pedig nem feltétlen szükséges egy rangos hajszobrász.

2. Kérdezz körbe

Sok menyasszony az esküvőszervezési káosz közepén hajlamos megfeledkezni a saját kapcsolati hálójáról, márpedig bármelyik ismerősödnek lehet egy klassz tippje, ha fodrászról van szó. Sokan ráadásul nem is feltétlenül esküvői fodrászként aposztrofálják magukat, holott igenis nagyon ügyesek az esküvői hajköltemények terén.

Kérdezz körbe és először járd körbe azokat a szolgáltatókat, akiket egy jó ismerős már ajánlott.

3. Ne hagyd ki a saját fodrászod se!

Bizony, akármilyen frizuráról is van szó, nagy előny, ha a fodrász már ismeri a hajad. Ha állandó fodrászod van, és meg vagy vele elégedve, mindenképp megér egy kérdést, hogy ő foglalkozik-e esküvői frizurákkal, és ha igen, csinálna-e neked pár próbahajat.

4. Nézd meg a referencia munkákat

Egy kép többet mond ezer szónál, és ez igaz a fodrászok esetében is. Csekkold le több kiszemelt fodrász korábbi munkáját, és azokkal vedd fel a kapcsolatot, akiknek képei elnyerik a tetszésedet.

5. Kérj próbafrizurát

Ha több fodrász is szóba jöhet, akkor célszerű, ha próbafrizurát kérsz tőlük. Ilyenkor a fodrász elkészíti neked a választott hajkölteményt, és nem csak azt tudod eldönteni, hogy tetszik-e a munkája, de azt is, hogy a frizura, amit megálmodtál, jól áll-e neked.

Bár tény, hogy a próbáért is fizetni kell, jobbára olcsóbb, mint a majdani esküvőre készülő frizura, és sok fodrász le is vonja a díját, ha őt kéred fel az esküvődre is.

6. Fontos, hogy figyeljen rád

Bár mindenképpen érdemes megfogadni egy hivatásos fodrász tanácsait, például, hogy egy frizura túl magas homlokot csinál neked, de legalább ennyire számít, hogy a szolgáltató odafigyeljen a te kéréseidre is. Ha neked például a virágkoszorú tetszik, nem szabad, hogy rábeszéljen egy kövekkel díszített tiarára, hiszen nem fogod magad jól érezni az esküvőn.

Ajánlott cikkeink

5/5 - (1 vote)