Menyasszonyi ruha fazonok, típusok

Szeretnéd kiválasztani az álomruhád álmaid esküvőjére, de a bőség zavarában szenvedsz? Nem igazodsz ki a rengeteg féle-fajta esküvői ruha közt? Akkor olvass tovább és mi bemutatjuk neked a legfontosabb menyasszonyi ruha fazonokat.

Azon a bizonyos Nagy Napon a legtöbb menyasszony hercegnőként szeretne tündökölni. Ehhez azonban az is kell, hogy megtaláld azt a ruhát, amelyben sugárzóan szépnek érzed magad. Ebben szeretnénk most segíteni Neked. A legfontosabb, hogy megtaláld azt a szabásvonalat, ami az alkatodhoz a legjobban áll.

A-vonalú ruha: A menyasszonyi ruha fazonok aduásza

Az A-vonalú modellek talán a legklasszikusabbak és a legközkedveltebbek a menyasszonyok körében. Ez a fazon szinte minden alkaton tökéletesen mutat. A felső rész rásimul a felsőtestre, kiemelve a derék és a csípő ívét, majd a szoknyarész A-vonalban fokozatosan bővülve halad lefelé. Ez a visszafogottabb, elegáns stílust követő menyasszonyok számára tökéletes választás.

A hercegnős báli ruha fazon is az A-vonalú ruhák családjába tartozik. Annyiban különbözik csak, hogy a szoknyarész a deréknál erőteljesebben szélesedik és onnan omlik lefelé a boka vonaláig.

Ezek a fazonok nem csak a tökéletes homokóra alkaton állnak jól, hanem a molettebb, hasban vagy csípőben erősebb menyasszonyok számára is tökéletes megjelenést nyújtanak.

Léteznek módosított A-vonalú fazonok is, melyek nem a csípő vonalától, hanem annál kissé lejjebb kezdenek el bővülni. Ezek a ruhaköltemények is tökéletesen állnak a legtöbb testalkaton. Egyedül a szélesebb csípővel rendelkező menyasszonyok számára előnyösebb a klasszikus A-vonalú ruha.

Sellő és trombita menyasszonyi ruha fazonok

A sellő típusú ruha ismérve, hogy egészen a térdig szűk, testhez simuló. A térd vonalában kezd el lágyan vagy erőteljesebben bővülni. Mivel ez a fazon meglehetősen testhez álló, olyan menyasszonyok álma lehet ez a ruha, akik elégedettek az alakjukkal és szeretnék azt kihangsúlyozni a Nagy Napon a vőlegény és a násznép örömére.

A trombita fazonú ruha nagyon hasonlít a sellő típusra. Az egyetlen különbség a kettő közt, hogy míg a sellő fazon esetében a térdtől kezd bővülni a ruha, a trombita fazonnál a bővülés combközéptől indul. Ez a ruha is – csakúgy, mint a sellő fazon – nagyszerűen visszaadja viselője alakját.

Empire stílusú menyasszonyi ruha

Ez az úgynevezett görög stílusú menyasszonyi ruha. Ismérve, hogy már a mell alatt erőteljesen bővül. Ezek a ruhák lágy esésűek és meglehetősen elegánsak. Könnyű anyaguknak köszönhetően viselésük igen kényelmes.

Az empire stílusú ruhák azoknak a menyasszonyoknak is jól állnak, akik úgy érzik, van takargatni valójuk, hiszen a mell alatt bővülő, lágy esésű fazon jótékonyan eltakarja a has, csípő vagy a comb nem kívánatos vagy túlzottnak hitt domborulatait.

Ezek a ruhaköltemények nagyszerűen állnak még azokon a menyasszonyokon is, akik kismamaként lépnek az oltár elé.

Egyenes szabású esküvői ruhák

Ennek a fazonnak a jellemzője, hogy nem bővül. Szabása jellemzően egészen a csípőig szűk, és onnan egyenes vonalban omlik alá egészen a boka vonaláig. Azoknak a menyasszonyoknak ajánljuk, akik az elegáns és visszafogott stílust részesítik előnyben. Ezek a ruhák is kényelmesek, mivel abroncs nem jár hozzájuk, valamint szépen kiemelik a csípő vonalát.

Léteznek merészebb, hasítékkal ellátott egyenes szabású ruhák is. Ezeket inkább a modern felfogású menyasszonyoknak ajánljuk, akik készek bátran megmutatni nőies vonalaikat az esküvő napján.

Hercegnős stílusú menyasszonyi ruha fazon

Ez a tipikus, habos-babos hercegnős ruha, amiről kislányként álmodunk. Szűk felsőrész után a deréktól kezdve bő, abroncsos szoknyarész következik. Elegáns, formális báli megjelenést kölcsönöz viselőjének, emellett nagyon szép homokóra alakot kölcsönöz a menyasszonynak.Ha csípőben kicsit keskeny vagy, és szeretnéd ezt ellensúlyozni, jó választás lehet egy hercegnős, nagyszoknyás esküvői ruha.

Különleges menyasszonyi ruha fazonok: Aszimmetrikus és rövid ruhák

Azok a házasulandó hölgyek, akik inkább a merészebb fazonok felé kacsintgatnak, és nem bánják, ha ruhájuk látni engedi szép, formás lábaikat, bátran választhatnak aszimmetrikus vagy rövid fazonú ruhákat.

Az aszimmetrikus fazonok meglehetősen extravagánsak. Ezek elöl mindenképp térd fölött végződnek már-már egy miniszoknyát idézve, hátul azonban hosszabb vagy rövidebb uszályban folytatódik. Ebben a ruhában azok a menyasszonyok fogják igazán elemükben érezni magukat, akik határozottan bevállalósak.

Vannak olyan aszimmetrikus fazonok is, melyek egyik oldalon rövidebbek, míg hátul és a másik oldalon hosszan omlanak le a menyasszony bokájához. Biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen ruhában is feltűnést keltesz majd.

Ha inkább a szimmetrikus fazonokat kedveled, de nem vagy híve a bokáig érő modelleknek, válassz rövid ruhát. Ezek között is találsz visszafogottabb, elegánsabb darabokat. Más modelleket választva hódolhatsz az extravaganciának is, hiszen léteznek miniruhát idéző darabok is.

Rengeteg féle-fajta menyasszonyi ruha fazon létezik. A titok azonban benned rejlik. Mindenképp olyan ruhát válassz, amiben a lehető legszebbnek érzed magad, mert akkor garantáltan az is leszel.

Ajánlott cikkeink

Rate this post