Az esküvői öltöny viselésének alapszabályai

Tény, hogy a nagy napon minden szem a menyasszonyra szegeződik majd, ám a vőlegényt is árgus szemek fogják vizslatni, így az ő megjelenése cseppet sem elhanyagolható. Nézzük meg az esküvői öltöny viselésének alapszabályait, amit minden vőlegénynek tudnia érdemes!

Az előzőekben már beszéltünk az esküvői öltönyök sokféleségéről, valamint arról, hogy milyen öltözet előnyös a különböző testalkatokhoz. Azonban most eljött az idő, hogy mélyebben ássunk és bemutassam neked az esküvői öltöny viselésének alapszabályait. Ezek a részletek teszik majd tökéletessé az összképet.

Így viseld az esküvői öltönyt!

Az elegáns öltözködésnek számos szabálya van, amelyek a vőlegény ruhájára is érvényesek. Nézzük meg néhány fontosat ezek közül!

  • A zakó mérete nagyon fontos; a varrás pontosan a vállaknál kell, hogy véget érjen. El kell találni azt a méretet, ami tökéletesen illeszkedik a testhez.
  • A jól szabott zakó alsó része körülbelül két centivel a csukló felett ér véget.
  • Az ing szabása szintén fontos. A varrása hasonló, mint a zakóé, így ennek is a vállaknál kell véget érnie. Formális eseményen az ing mindig be van tűrve a nadrágba.
  • Az ing ujja a zakó ujja alól körülbelül 1 centire lóghat ki.
  • A mellénynek olyan hosszúnak kell lennie, hogy fedje a nadrág tetejét.
  • Az elegáns cipőhöz fekete, sötét színű zoknit kell felvenni. Érdemes megemlíteni azonban, hogy egyre gyakoribbak a színes, mókás zoknik, mint egyedi kiegészítők.
  • A ruházat felsőrészének különböző gombolási típusai vannak, azonban ami örök érvényű szabály, hogy az alsó gombot soha, a középsőt általában mindig, a felsőt pedig mindig be kell gombolni.
  • A nadrágnak olyan hosszúnak kell lenni, hogy ha fel is csúszik kicsit, a lábszár akkor sem látszódhat ki.
  • Általános tanács, hogy akár bérlitek a ruhát, akár veszitek vagy varratjátok, a próbákra minden kiegészítőt vigyetek el magatokkal, hogy lássátok az összképet. Ez megkönnyíti a további döntéseket. Lehet észreveszitek, hogy ami fejben nagyon jól passzolt össze, az a valóságban mégse működik úgy, ahogy azt elképzeltétek.

Az esküvői öltönyöd legyen testalkatodhoz illő!

A nők nagy gondot fordítanak arra, hogy a ruhájuk passzoljon az alkatukhoz. Ki akarják emelni az előnyös vonásaikat, és el akarják rejteni azt, amire nem szeretnék felhívni a figyelmet. A férfiaknak miért ne lenne ez fontos?

A magas, karcsú testalkatú férfiak szerencsések, mert szinte minden jól áll rajtuk, szabadon válogathatnak a fazonok között. Arra kell csak figyelniük, hogy ne nyújtsák tovább magukat a ruhával. Ezért kerüljék a sok gombos felsőrészeket vagy az állógallért, ami még hosszabbnak mutatja a felsőtestet és a nyakat.

A sportos testalkatú férfiak szintén bátran választhatnak a fazonok között. Olyan ruházatot érdemes választaniuk, ami visszafogottan hangsúlyozza az alakjukat, de nem túlzóan. Az izmosabb férfiaknak nem szükséges kiemelniük alakjukat rakott szabású ingekkel vagy duplasoros zakókkal, mert egy egyszerű, egysoros zakó is elegánsan megteszi ezt.

Alacsonyabb férfiak számára előnyösek a szűkebb fazonok, és amik hangsúlyozzák a vállakat. Testalkatuk miatt fontos, hogy tökéletes legyen a méret, nehogy úgy nézzen ki a ruha, mintha bő lenne rájuk. A hosszított fazonokkal is óvatosan kell bánniuk, nehogy még alacsonyabbnak látszanak benne.

A molett testalkatú férfiak választhatnak három vagy többgombos felsőrészt, ami megnyújtja az alakot. Állógallérrel is ezt a hatást lehet elérni. Egy jó fazonú mellény is jó választás az ilyen testalkatúak számára. Kerülni kell a duplasoros zakókat és az övsálakat, amik felhívják a figyelmet a nagyobb pocakra.

Remélem segítettem neked egy kicsit eligazodni az öltönyök és szmokingok világában. Bármi legyen is a végső döntésed a fazon, szín, anyag tekintetében, a legfontosabb, hogy a vőlegény jól érezze magát benne, hiszen életetek egyik legfontosabb napjára készültök.

Ajánlott cikkeink

5/5 - (1 vote)