Kísérők a kifutón: Divatos koszorúslány ruha stílusok

Tény, hogy az esküvő napján minden tekintet a menyasszonyra és a vőlegényre szegeződik, ám az, hogy a koszorúslányok mit viselnek, korántsem elhanyagolható kérdés. Ebben a cikkben a legnépszerűbb koszorúslány ruha fazonokat és típusokat fogjuk átnézni, hogy némi inspirációt kapj, ha még csak most fogsz bele a lányok ruháinak keresésébe.

Kövesd tippjeinket, s a végén biztosan megtalálod majd az elképzeléseiddel harmonizáló koszorúslány ruhákat, amelyek a lányok alkatához is illeszkednek és számukra is öröm lesz viselni.

Koszorúslány ruha fazonok az esküvő stílusához igazodva

Nem könnyű a választás, hiszen általában egy egész csapat csajszinak kell a kedvében járni, amikor a koszorúslány ruhát kiválasztod. Mindegyik lány más és más testalkatú, haj- és bőrszínű, s talán még az ízlésük is különbözik. De még ez sem elég!

A koszorúslány ruhának passzolnia kell az esküvő témájához, stílusához, valamint a menyasszonyi ruha design-ja sem mellékes. Fejtörő műveletnek tűnik, de a csodás eredmény mindent megér!

A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztásának első lépései

Először is, nyugalom. Teljesen természetes érzés, hogy összekavarodsz a koszorúslány ruha kiválasztása közben. Előfordulhatnak álmatlan éjszakák, mert itt már nem csak rólad van szó.

Rögtön az elején nézzük meg, milyen az esküvőd stílusa, műfaja. Ha például elegáns és méltóságteljes, akkor a koszorúslány ruha stílusa is ehhez fog igazodni, s máris kizárható a vagány, a rocker, vagy más típusú ötletek, még akkor is, ha esetleg a lányoknak tetszene egyik-másik.

Amennyiben az esküvőd stílusa nincs még eldöntve, az alábbi cikkek segítségével remekül inspirálódhatsz:

Milyen legyen a koszorúslány ruhák színe?

A stílus ismeretében a következő lépésben azt kell eldönteni, hogy egységes koszorúslány ruhát viselnek majd a felkért lányok, vagy szívesen igazodsz a hölgyek színtípusaihoz, s a számukra külön-külön a legelőnyösebbet választod?

Akár egységes, akár csak árnyalat-egyezésekről beszélünk, mindenképp fontos lesz az összhang, a szín meghatározása pedig a fazonok választására is hatással lehet.

Ha szeretnéd, hogy a lányok ruhái színben passzoljanak az esküvő színeihez, akkor választhatsz teljesen ugyan olyan színű ruhákat is, de könnyen lehet, hogy ez a szín minden lánynak nem fog jól állni. Ha ezt a hibát szeretnéd kiküszöbölni, akkor válassz különböző árnyalatokat ugyan abból a színből, mindenkinek azt, ami jól áll neki. Lehet, hogy egy klasszikus kék a barátnődnek nem áll jól, de egy pár fokkal sötétebb vagy világosabb már igen. Ezzel a trükkel ugyan úgy megmarad az egységes szín, mégis tudsz kedvezni a koszorúslányoknak, hogy egyiküknek se kelljen feszengenie a ruhájában.

Színek tekintetében egyébként tengernyi lehetőség áll rendelkezésre, valószínűleg nem állítunk valótlant, ha azt mondjuk, nincs olyan szín, ami ne lenne kapható.

A legnépszerűbb koszorúslány ruha fazonok

A tökéletes fazon kiválasztása nem túl egyszerű – főleg, ha egységes ruhát szeretnél a koszorúslányoknak – de szerencsére a testalkat most is segítségünkre van.

Fontos, hogy nem kell mindenkinek tökéletesen egyformán kinéznie, a koszorúslány ruhának nem kell egyenruhának lennie. Nyugodtan támogathatod az esküvőd sikerét azzal, hogy a koszorúslány ruha fazonjával alkalmazkodsz kicsit a kiválasztott hölgyek testalkatához.

Ahogyan a menyasszonyi ruha esetében, úgy a koszorúslány ruhánál is több változat szerepel a lehetőségek palettáján:

“A” vonalú koszorúslány ruha

Ennek a típusnak a fő jellemzője, hogy felül szűk, a testhez simul, alul pedig bővül, ahogy az elnevezés is mutatja, A-betű formában.

Sellő fazonú koszorúslány ruha

Közkedvelt fazon, mivel különlegessége, hogy egészen a térdig szűk, rásimul a testre. Csodásan kiemeli az alakot, térdtől lefele pedig kienged, és harang-szerű eleganciával kápráztat el.

Rövid koszorúslány ruha

Különlegesebb darab, sokszor aszimmetrikus az alja, vagány és fiatalos külsőt kölcsönöz viselőjének.

Empire fazonú koszorúslány ruha

Jellemzője, hogy magasra hozott derékvonal, egészen a mellvonal alatt helyezkedik el, s onnantól bővülő, leomló látványban részesít minket.

Egyenes vonalú koszorúslány ruha

Egybeszabott felsőrész és szoknya, mely szűken, lágyan végig követi a test vonalát.

Hercegnős koszorúslány ruha

Az „A” vonalú ruhához hasonlóan kiemeli a keskeny derekat, alul bő, felül szűk fazonnal rendelkezik.

A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a kiválasztott hölgyek testalkatát, színtípusát, emellett pedig az esküvő stílusát, színeit.  Ha gondosan odafigyelsz erre, csodálatos és harmonikus összképet kaphatsz, ráadásul minden résztvevő boldog lesz.

Ajánlott cikkeink

Rate this post