Menyasszonyi ruha telt alkatra

Milyen menyasszonyi ruhát válassz, ha telt alkatod van? Nem kell kétségbe esned, hiszen több variáció közül is válogathatsz, melyek kiemelik szépségedet és alakod pozitívumait. Ne aggódj, ha nem vagy modellalkatú, mert így is biztosak vagyunk benne, hogy megtalálod álmaid menyasszonyi ruháját! Lássuk, milyen fazonú ruhákat érdemes felpróbálnod!

Hogyan válassz esküvői ruhát telt alkatra?

Nem kell lemondanod a tökéletes esküvői ruháról, csak tudnod kell, milyen fazonok és színek állnak jól neked. Ugyanis, ha telt alkattal rendelkezel, akkor is rengeteg szép és nőies ruha közül válogathatsz. A lényeg az, hogy megtaláld azokat a részleteket, amelyek kiemelik az előnyeidet és elrejtik, amit el szeretnél. Nézzük meg, milyen a legjobb esküvői ruha telt alkatra!

A legfontosabb dolog az önbizalom. Ha szereted magad olyannak, amilyen vagy, akkor sugárzani fogsz a nagy napon. Ne akarj másnak látszani, mint aki vagy. Válassz olyan ruhát, ami illik a testalkatodhoz és a méreteidhez. Ne ess abba a csapdába, hogy kisebb méretű ruhát próbálsz fel, hátha karcsúbbnak nézel ki benne, ugyanis ez pont fordítva fog elsülni.

A testalkatod a kulcs!

Az első lépés az, hogy felmérd saját testalkatod. A telt alkaton belül is vannak különböző típusok attól függően, hogy hol helyezkednek el nálad a plusz kilók.

Ha telt alkatú vagy, akkor valószínűleg gömbölyded idomaid vannak, amelyek nagyon nőiesek lehetnek. Aszerint, hogy a súlyfelesleg mely területeken és milyen arányban oszlik el rajtad, megkülönböztethetünk négy altípust a molett alakon belül.

Galamb típus

Ha galamb típusú vagy, akkor mell- és csípőbőséged hasonló nagyságú. A tested vonala majdnem egyenes. A derekad nem túl keskeny, mert itt jelenik meg leginkább a súlyfelesleg.

Homokóra típus

Ha homokóra típusú vagy, akkor mell- és csípőbőséged egyforma nagyságú, de derekad karcsúbb. Ez egy szerencsés helyzet, mert a plusz kilók egyenletesen oszlanak el rajtad. Nagyon nőies formáid vannak, ezért érdemes hangsúlyoznod a telt kebleidet és a keskeny derekadat.

Deltás típus

Ha deltás típusú vagy, akkor széles és kerek vállaid vannak, a tested lefelé keskenyedik, a mellbőséged pedig nagyobb a csípőbőségednél. A derekad nem túl karcsú, de kisebb a mellbőségednél és nagyobb a csípőbőségednél. Összességében a felsőtested szélesebb az alsótestednél.

Körte típus

Ha körte típusú vagy, akkor keskeny vállaid vannak, de széles csípőd. A tested lefelé szélesedik. A mellbőséged jóval kisebb a csípőbőségednél. Összességében az alsótested szélesebb a felsőtestednél. A combjaid gyakran hangsúlyosak, mert itt és a csípődön helyezkednek el leginkább a plusz kilók.

Menyasszonyi ruha telt alkatra: milyen esküvői ruha illik Hozzád?

Most, hogy tudod, milyen típusú telt alkatú vagy, könnyebb lesz kiválasztanod a megfelelő esküvői ruhát. A legfontosabb szempont az, hogy olyan ruhát válassz, ami az előnyeidet emeli ki. Nem kell mindent eltakarnod, mert ez csak nagyobbnak mutat. Inkább válassz olyan fazonokat és részleteket, amelyek harmonizálnak az alakoddal. Nézzük meg, milyen lehetőségeid vannak!

Félsellő menyasszonyi ruha

Ha homokóra típusú vagy, akkor bátran viselhetsz egy félsellő fazont, ami követi az alakod vonalát, de mégis tartást ad neki. Fontos azonban, hogy a megfelelő méretű ruhát válaszd, mert ha túl szűk, akkor nem lesz előnyös. Ha viszont jól illeszkedik rád a ruha, akkor nagyon csinos leszel benne.

A-vonalú menyasszonyi ruha

Ha körte típusú vagy, akkor egy szép esésű A-vonalú ruha nagyon jól állhat neked. A hosszú szabású szoknya minden típusnak előnyös, mert minél hosszabb a szoknya, annál jobban nyújtja az alakot.

Egyenes szabású menyasszonyi ruha

A deltás és galamb típusú menyasszonyoknak egy szép esésű, egyenes vonalú szoknyarésszel ellátott esküvői ruha lehet jó választás.

Empire stílusú menyasszonyi ruha

Minden típusnak előnyös egy elegáns empire stílusú ruha, amelynek a szoknyarésze rögtön a mell alatt indul. Itt is fontos, hogy ne legyen túl bő a ruha, mert ez nem mutat jól. Kerüld a ráncolást és a berakásokat is, mert ezek optikailag növelik a has körüli területet.

Mintás menyasszonyi ruha

Egy olyan menyasszonyi ruha, amelynek anyagában hosszanti csíkozás van, minden fajta telt alkatnak előnyös, mert karcsúsítja az alakot.

Apró trükkök a menyasszonyi ruhán – telt alkatra is!

A telt keblűeknek érdemes kiemelniük kerekded, nőies formáikat egy szép és ízléses dekoltázzsal. Bátran válassz V-dekoltázst, mert ez nem csak a nyakat, de az egész alakot nyújtja. Abban az esetben, ha kerek az arcod, a szögletes dekoltázs még ennél is előnyösebb lesz. Ha deltás típus vagy széles vállakkal, válassz inkább kerek nyakkivágású darabot.

Ha szép kerek, nőies vállaid vannak, ne takard el őket! Válassz nyugodtan egy pánt nélküli ruhát, ami szépen mutatja a dekoltázsodat. Ha azonban mégis hosszú ujjú ruhát szeretnél, akkor arra figyelj, hogy az ujj ne legyen se túl bő, se túl szűk, mert ezek mind rontanak a hatáson. A legjobb, ha közepes szélességű és hosszúságú ujjat választasz. Az ujj anyaga pedig legyen könnyű és lágy.

Remélem, hogy ezekkel a tippekkel segítettem neked abban, hogy megtaláld a tökéletes esküvői ruhát. Ne feledd, hogy a telt alkat is lehet gyönyörű és nőies, csak tudnod kell, hogyan viseld. Ha ezt megérted, akkor egy olyan ruhában fogsz ragyogni, ami illik hozzád és kiemeli a szépségedet.

Ajánlott cikkeink

Rate this post