Időtlen menyecske ruha fazonok, amik között biztosan megtalálod az igazit!

Hogyan találd meg a tökéletes menyecske ruhát, ami illik a stílusodhoz és a személyiségedhez? Segítünk, hogy megtaláld a legjobbat!

Ha nem tudod eldönteni, hogy a klasszikus vonalat kövesd, vagy valami újat és merészet próbálj ki, ha szívesen játszanál a színekkel, vagy ha elvesztetted a fonalat a sokféle menyecske ruha lehetőség között, akkor a legjobb helyen jársz, ugyanis segítünk eligazodni a számtalan variáció között.

Miért van szükség menyecske ruhára?

Jogosan teheted fel a kérdést, hogy miért kell Neked egy menyecske ruha is, ha már nagy odaadással és alapossággal kiválasztottad az álmaid menyasszonyi ruháját. A válasz egyszerű!

A menyecske ruhával nemcsak egy modern stílusú esküvőt teszel teljessé egy kis hagyománytisztelettel, hanem a kényelmedet is szolgálod.

Az esküvői ruha csodaszép, de ha a lagzin nem akarsz állandóan a hosszú ruhára figyelni, emelgetni, rendezgetni és óvni attól, hogy összepiszkolódjon, akkor egy lazább, kisebb terjedelmű, de ugyanolyan gyönyörű menyecske ruha lesz a barátod.

Tapasztalatból tudom, hogy bármennyire is imádtad a menyasszonyi ruhádat és bármennyire is kényelmes volt benne lenni, az esküvő alatt elérkezik az az idő, amikor legszívesebben levetnéd.

A menyecske ruhát – az esküvői szokásokon túl – arra találták ki, hogy a lagzin a menyasszony átöltözhessen és így egy komfortosabb ruhában élvezhesse az estét. Ráadásul anélkül, hogy aggódnia kellene azért, hogy a – sokszor kölcsönzött – menyasszonyi ruhának valami baja történjen.

Ha Te is úgy döntöttél, hogy mindenképp akarsz menyecske ruhát, akkor már “csak” azt kell eldöntened, milyen legyen!

Milyen színű legyen a menyecske ruha?

A menyecske ruha kiválasztásánál az első szempont, amit figyelembe kell venned, hogy milyen színű legyen.

Még ma is sok menyasszony ragaszkodik a hagyományos, tűzpiros színhez, ami a leánykorból való kilépést jelképezi. Azonban manapság egyre több, bátrabb ara választ ettől eltérő színű ruhát.

A számodra kedves szín kiválasztásánál fontos szempont, hogy olyan árnyalatot válassz, ami Neked jól áll, illik a bőrszínedhez, hajszínedhez. Ha egy színről azt gondolod, nem áll jól, de mégis azt szeretnéd viselni, akkor nézz körül annak árnyalati között. Lehet, hogy az élénkpiros nem passzol hozzád, de egy sötétebb bordó tónus már a Te színed lesz.

A színt ezen kívül az alapján is megválaszthatod, hogy milyen lesz magának az esküvőnek a színvilága. Így a menyecske ruha összhangban lehet az esküvő stílusával, viselhetsz akár kéket, sárgát, zöldet, mintásat is.

Milyen legyen a menyecske ruha fazonja?

Ha megvan a szín, akkor a következő kérdés, hogy milyen fazonú legyen a ruha. Mint a menyasszonyi ruhánál, úgy ebben az esetben is sok különböző szabás közül válogathatnak a hölgyek. A menyecske ruha kiválasztását általában az esküvői ruha után szokták megtenni, így addigra már valószínűleg pontosan tudod, milyen szabásvonal, nyakkivágás, anyagok mutatnak jól rajtad. Ezeket a menyecske ruha kiválasztásánál is érdemes fejben tartani.

 

Hagyományos menyecske ruha

Ha hagyományos lagzit rendeztek és ehhez illő ruhát akarsz, akkor vannak kifejezetten magyaros szabású menyecske ruhák, fehér köténnyel a piros szoknyán, magyaros mintákkal és fejkendővel.

Ha egyszerre hagyományos mégis modern ruhát akarsz, akkor annak sincs akadálya, hiszen vannak modernebb változatok, például rövidebb szoknyával vagy pánt nélküli felsőrésszel.

Modern menyecske ruha

Ha kifejezetten modern szabású ruhát akarsz, akkor csak a képzeleted szabhat határt annak, hogy mit veszel fel.

A modern menyecske ruhák előnye, hogy más alkalmakkor is felveheted, mivel stílusuk alapján koktélruhának, kisestélyinek számítanak. Ezért érdemes lehet olyat választanod, ami többféle alkalomra is felvehető.

Milyen legyen a menyecske ruha szoknyája?

Kipróbálhatsz szűkebb és bővebb szoknyákat is. Tőled függ, melyikben érzed jobban magad. A bővebb szoknyában könnyebben fogsz tudni mozogni, légiesebb a hatása, kényelmesebb viselet. A szűkebb szoknyák szexisebb hatást keltenek – ami jól kiegészít egy nőies, elegánsabb menyasszonyi ruhát -, de figyelj arra, hogy olyan szabású legyen, ami nem csúszkál föl és nem kell percenként lefelé húzogatnod.

El kell döntened azt is, hogy milyen hosszú szoknyát akarsz. Ha tipikus koktélruha stílusban gondolkodsz, akkor rövidebb szoknyák közül válogathatsz, de akár estélyi ruha stílusú, hosszabb fazonok is megfelelőek egy modern menyecske ruhájának.

Menyecske ruhának leggyakrabban rövidebb szoknyájú, koktélruhára emlékeztető ruhát szoktak választani a nők, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lenne számos más opció, ami közül válogathatsz. A menyecske ruhák és az esküvői ruhák szabásai között felfedezheted a hasonlóságot.

Egyedi menyecske ruháról álmodsz? Az is megoldható!

Ha merészebb vagy egyedi menyecske ruhát álmodtál magadnak, akkor választhatsz különleges szabású ruhák közül is, amelyekkel megmutathatod formás lábaidat egy szépen felsliccelt szoknyában, vagy a hátadat egy mélyebb hátkivágásban.

Ha a bátrabb ruhák helyett inkább romantikus hangulatot szeretnél teremteni a megjelenéseddel, akkor érdemes a virágmintás, tüllös, szalagos kompozíciók között keresgélned.

Ha a romantikus hatást kiegészítenéd egy kis vintage stílussal, akkor válassz csipkével díszített ruhát. A csipke alkalmas díszítőelem arra, hogy kihangsúlyozd, amit szeretnél, például kiemelheted a mellrészt vagy a derekadat. Egy légies anyagú virágmotívumokkal díszített ruha jó választás lehet a számodra!

A lagzi arról szól, hogy önfeledten szórakozz és kényelmesen tudj pörögni-forogni a táncparketten! Így a lényeg, hogy olyan hosszú és szabású menyecske ruhát válassz, amiben ezt könnyen megteheted. Minél felszabadultabban és kényelmesebben érzed magad a ruhádban, annál jobb lesz a hangulatod is, és végső soron az számít, hogy érezd jól magad abban, amit viselsz!

Ajánlott cikkeink

Rate this post