Sátras esküvő szervezésekor ezekre figyelj!

Vonz a sátras esküvő gondolata, de még nem döntöttetek bele merjetek-e vágni? Természetközeli helyszínen gondolkozol, de nem szeretnél teljesen szabadtéri esküvőt? A sátras esküvő egyfajta átmenet a zárt térben tartott és a szabadtéri esküvő között. Ráadásul különlegessége is megkérdőjelezhetetlen.

Ha a sátras esküvő hallatán egy katonai sátorban tartott esküvő rémképe villan fel, akkor meg kell, hogy nyugtassalak. Manapság az esküvőknek ez a formája lehet igen elegáns és hangulatos, de csak akkor, ha odafigyeltek minden fontos dologra, ami a sátras esküvők sajátja.

A sátras esküvő fantasztikus előnyei

Egy elegáns sátor az esküvőn a megfelelő díszítéssel, és a násznép szeme-szája eláll majd a csodálkozástól. Gyakran a sátor dekorálására jóval több lehetőség nyílik, mint egy fedett terem esetében. Ráadásul a természet közelségét is nagyon jól ki lehet használni mind a dekoráció, mind a hangulat megteremtése érdekében.

Igazán gyönyörű és hangulatos szertartást tarthattok a sátor alatt, így a helyszínváltást is megspórolhatjátok. Nincs romantikusabb egy szép, személyes szertartásnál, amit a természet közelében tartotok. Az biztos, hogy szem nem marad szárazon.

Ha a sátras esküvőre szavaztok, akkor akár a szertartás keretein belül nyugodtan röptethettek galambot vagy az este beköszöntével szállhatnak a lampionok. Ez egy olyan extra élményt ad a vendégeknek, amiről még sokáig beszélnek majd.

A lagzit akár otthon is megtarthatjátok, ha a kert alkalmas egy esküvői sátor felállítására. Így ismerős környezetben ünnepelhettek a családdal és a barátokkal.

Vitathatatlan, hogy egy jól megszervezett sátras esküvő olyan extra élményt nyújthat számotokra, ami örökre feledhetetlenné teszi életetek nagy napját.

Ugyanakkor fontos, hogy az álom nehogy rémálommá váljon, ezért vegyük sorra a sátras esküvő nehézségeit is.

Mik a sátras esküvő buktatói?

Vannak olyan szempontok, amelyeket egy sátras esküvőnél mindenképp figyelembe kell venni ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen a nagy napon.

Fontos, hogy a sátor elég nagy legyen ahhoz, hogy minden kényelmesen elférjen és legyen hely a táncparkettnek is. Mindezeken felül az egyes szolgáltatóknak is van helyigényük. Minden szolgáltatóval meg kell beszélni, hogy sátras esküvőt szeretnétek, mert ehhez neki is alkalmazkodnia kell.

Fontos, hogy az egyes asztalok között legyen elég hely ahhoz, hogy a vendégek és a pincérek kényelmesen közlekedjenek. A felszolgálás is csak akkor tud minőségi és hatékony lenni, ha a megfelelő feltételek adottak a személyzet számára.

Ha svédasztalos esküvőtök lesz, akkor a pincérek nem szolgálnak ugyan fel, de a vendégeknek viszont közlekedniük kell a saját megrakott tányérjaikkal. Ezért is fontos, hogy megfelelően szellősen rendezzétek be a sátrat és mégis mindenki elférjen. A svédasztalnak se felejtsetek el helyet szorítani a sátor egy alkalmas pontján. Úgy rendezzétek be a helyszínt, hogy a svédasztalt minden vendég, bárhol üljön is, viszonylag könnyedén meg tudja közelíteni.

A zenészeknek is szükségük lesz helyre, hiszen az ő felszerelésük is be kell, hogy férjen a sátorba. Nekik ráadásul még áram is kell a megfelelő hangélmény biztosításához.

Arra is gondolnotok kell, hogyan biztosítotok mellékhelyiséget a vendégsereg számára. Ha egy étterem kertjében van a sátor, akkor ez és az áramellátás is biztosított. Ha azonban egy távolabbi helyszínt szemeltetek ki a sátor számára, akkor gondoskodnotok kell mobil mellékhelyiségekről is.

Az időjárást nem lehet előre kiszámítani, de sátras esküvőt nem célszerű sem július közepén a legnagyobb melegben, sem pedig egy hideg és esős őszi napon tartani. A legideálisabb időszak a nyár vége és a tavaszi időszak. Egy hűvösebb, esős napba azonban bármikor belefuthattok, ezért érdemes megfontolni az esőhelyszín biztosítását. Rendkívül megnyugtató már a szervezés ideje alatt, hogy ha van egy B terv is rossz idő esetére.

Ugyanakkor a rossz időtől sem kell annyira megijedni sátras esküvő esetén sem, mert vannak olyan sátrak, amelyek hűthetők vagy fűthetők az időjárási viszonyoknak megfelelően.

Milyen kiegészítőket válassz sátras esküvőre?

Vannak olyan kellékek, melyek elengedhetetlenek egy sátras esküvőn. Ilyen például a padló. Mivel a sátrat füves területen fogjátok felállítani, ezért a sátor mellé padlót is kell bérelni, hiszen nem várhatjátok el a vendégek hölgytagjaitól, hogy a magas sarkú cipellőikben a füvön kelljen járkálniuk, pláne táncolniuk.

Mindenképp gondolnotok kell a világításra is, hiszen az este leszálltával még nyáron is beáll a sötétség. Egy sátor esetében a gyönyörű fényfüzérek nem csak a fényt szolgáltatják, hanem a hangulatot is felvillanyozzák.

A már említett, a szolgáltatók számára fenntartott technikai terület mellett az ajándékoknak is érdemes helyet biztosítani a sátorban.

Az esküvői szolgáltatókat mindenképp kérdezzétek meg arról, hogy nekik mire lesz szükségük a sátorban és környékén, illetve, hogy azt ők biztosítják saját maguk számára vagy nektek kell gondoskodni róla.

Sokan úgy vélik, hogy a sátras esküvő az ár szempontjából kedvezőbb, mint egy helyiséget, termet bérelni. Ez sajnos nem így van. Egy jó minőségű, szép és elég nagy sátor bérleti díja bizony igen borsos, pláne, ha hozzá vesszük az elengedhetetlen kiegészítőket, melyeket szintén bérelni kell. Ugyanakkor egy sátras esküvőn olyan varázslatos hangulatot tudtok teremteni, amire zárt térben sokkal kevésbé van lehetőség.

Mindezek alapján elmondhatjuk, hogy egy igazán jól sikerült sátras esküvőt nem könnyű ugyan megszervezni, de az élmény és a hangulat, melyet a természet közelsége nyújt, kárpótolhat minden korábbi szervezési nehézségért.

További klassz tippekért olvasd el az Esküvői helyszín kiválasztása egyszerűen című cikkünket is!

Ajánlott cikkeink

Rate this post