Szabadtéri esküvő? Így készülj fel mindenre!

Szeretnéd kihasználni a természet adta lehetőségeket az esküvőd napján is? Nem szeretnéd a négy fal közé beszorítani a násznépet? Ez esetben a szabadtéri esküvőt neked találták ki!

Egy szabadtéri esküvő varázsával nem versenyezhet még a legszebben feldíszített étterem sem, hiszen a természet adta lehetőségeket igazán szabad téren használhatod ki.

A szabadtéri esküvő varázslatos világa

Képzelj el egy romantikus szertartást a szabad ég alatt virágkoszorúkkal, boldogságkapuval a gyönyörű napsütésben. Lágy szellő fújja a fürtjeidet, miközben kimondod a boldogító igent. A közeli fákon madarak dalolnak és vidáman játszadozó gyermekek kacaja hallatszik. A násznép boldog mosolya és az örömkönnyek csillanása a szemekben…

Mindez valósággá válhat, ha bátran belevágsz egy szabadtéri esküvő szervezésébe, mely varázslatos lehetőségeket nyújt. Egy szabad ég alatti helyszín esetén az esküvői szolgáltatók is jobban kiélhetik a kreativitásukat. A dekoráció terén több, különleges lehetőség is kínálkozik, ami zárt térben kevésbé megvalósítható. A díszítést a helyszín természeti adottságaihoz igazítva, természetes elemekkel, kiegészítőkkel érdemes kivitelezni.

Az este leszálltával a különleges lampionok, fényfüzérek nem csupán a világítást biztosítják, hanem valóságos dekorációs elemnek is beillenek. Egy gyertyafényes esti szertartás és az azt követő gyertyafényes esküvői vacsora hangulatával pedig egyetlen étterem sem veheti fel a versenyt.

A szabad téren megrendezett esküvő egyben tökéletes hátteret is biztosít az esküvői fotók számára. Egy jól megválasztott helyszín esetében még az is lehetséges, hogy nem szükséges külön esküvői fotózásra helyszínt választani. Ezzel sok rohangálást és kényelmetlenséget megspóroltok.

A hűsítő italokról se feledkezzetek meg, mert a nyári melegben szabad téren nincs lehetőség légkondicionálásra. Itt csak a természet adta hűsítő elemekre hagyatkozhattok, mint például a lágy szellő, de ezt nem fogjátok tudni befolyásolni. Ezért érdemes beszerezni egy limonádébárt sok-sok jégkockával, és a gyerekek kedvéért legyen fagyiskocsi is. Ezzel még a felnőtteket is leveszitek a lábukról.

A gyerekek egészen biztosan élvezni fogják a mozgás szabadságát, és az animátorok is élvezetesebb játékokat, programokat tudnak számukra biztosítani falak nélkül.

A szabadtéri esküvők különleges kellékei

A szabadban tartott esküvőnek vannak olyan hozzávalói, melyekről mindenképp gondoskodnotok kell ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen.

Ilyen például az áramellátás, hiszen a szolgáltatóknak erre szükségük lesz. A DJ-nek kelleni fog a hangosításhoz és a fényeffektek biztosításához, mert csak így fog tudni gondoskodni a fergeteges buliról.

A mosdók és a mellékhelyiségek kérdését is meg kell oldanotok, hiszen fontos, hogy a vendégek kényelme ezen a téren is biztosított legyen.

Az idősekre és a gyerekekre gondolva beszerezhettek néhány árnyékoló eszközt, mert ők nehezen bírják az erős napsütést.

Szabad téri helyszín esetén is fontos, hogy a vendégek könnyen tudjanak parkolni és gondoskodnotok kell annak megszervezéséről, hogy mindenki egészen biztosan eljusson a kiválasztott helyszínre.

Mi történik rossz idő esetén?
Ez az a bizonyos egymillió dolláros kérdés, amire a válasz nem egyszerű, ha a szabad ég alatt szeretnétek tartani a lagzit. Még a leggondosabban kiválasztott időpont sem garancia a jó időre, bármit mondjon is a meteorológus. A természetben az az izgalmas, hogy bármikor megtréfálhat minket és bármikor érhetnek meglepetések.

Éppen ezért lényeges, hogy amennyire lehetséges, legyetek előrelátóak és gondoskodjatok esőhelyszínről is. Egy, a rossz idő esetére felállított B terv igencsak megnyugtató, már az esküvő szervezése alatt, nem beszélve az érzésről, mikor a nagy nap reggelén szakadó esőre ébredsz.

Erre lehet megoldás, hogy egy olyan éttermet választotok, amelynek van az esküvő megrendezésére is alkalmas terasza vagy kerthelyisége, ugyanakkor feddett helyiséggel is rendelkezik, ahová behúzódhat a násznép és ott bulizhat tovább. Ez a megoldás azért is kényelmes, mert rossz idő esetén nem kell az egész esküvőt a vendégekkel együtt átköltöztetni az esőhelyszínre.

Szabadtéri esküvőt nem csak nyárra szervezhettek, hanem tavaszra vagy akár őszre is. Ősszel a természet maga gondoskodik a legszebb színekről, melyek dekorációs elemnek is beillenek.

A szabadtéri esküvő különlegessége és a benne rejlő varázslatos lehetőségek feledhetetlen és romantikus élményt nyújtanak számotokra és a násznép számára is.

Ajánlott cikkeink

Rate this post