Szülőköszöntő ajándék ötletek: felejthetetlen élmények az örömszülőknek

Szeretnél valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal kedveskedni a szüleidnek a nagy napon? Azon töröd a fejed, mi lenne az, ami igazi örömet és meglepetést szerezne az örömszülőknek? A válasz roppant egyszerű: olyan szülőköszöntő ajándék, ami passzol az érdeklődési körükhöz és a személyiségükhöz is! Az alábbiakban rengeteg kreatív szülőköszöntő ajándékötletet gyűjtöttünk össze, amik a szokásostól eltérően nem tárgyi meglepetések, hanem élmények.

Mi is az a szülőköszöntő ajándék?

Az ifjú pár hagyományosan a polgári szertartás keretében mond köszönetet a szülőknek az eddigi gondoskodásért, iránymutatásért, szeretetért és törődésért. A fiatalok ilyenkor általában egy kis figyelmességgel ajándékozzák meg az örömszülőket.

A szülőköszöntő ceremónia azonban nem muszáj, hogy a polgári esküvő része legyen. Vannak párok, akik a szertartás előtt vagy után teszik meg ezt a kedves lépést. Bármelyik lehetőséget választod, az biztos, hogy érdemes valami igazán figyelmes ajándékkal készülni a szülőknek.

Ez lehet hagyományosan egy csodás virágcsokor az örömanyák számára a kedvenc virágaikból, vagy egy üveg különleges bor az édesapáknak, aminek a címkéje elárulja a különleges alkalmat.

Abban az esetben azonban, ha valami egyedi, különleges és személyre szabott ajándékot választanál, ha nem akarsz a virágboxokhoz és a „kézzel fogható” ajándékokhoz ragaszkodni, bátran nézd meg az alábbi ötleteket.

Szülőköszöntő ajándék ötletek kreatívan!

Szülőköszöntő ajándékok tanulni vágyóknak

Egyre divatosabbak azok az ajándékok, amik új ismereteket adnak a megajándékozottnak. Sokan vannak, akik már régóta szeretnének egy tanfolyamon vagy képzésen részt venni, de saját maguktól nem fordítanának rá pénzt. Ilyen esetben remek ajándék lehet egy izgalmas és érdekes tanfolyam.

Ilyen lehet például az örömapák számára egy sör- vagy pálinkafőző tanfolyam, ahol kedvenc szeszes italukkal kapcsolatban tudhatnak meg többet. De szintén jó ötlet lehet egy koktélkészítő tanfolyam vagy egy barista képzés is, ha valamelyik szülődnek van ilyen irányú hobbija és érdeklődése.

Az örömanyák részére egy főzőkurzus vagy sütőtanfolyam lehet nagy élmény, ahol új ötletekkel, fogásokkal, receptekkel gazdagíthatják már meglévő tudásukat.

De természetesen a fentieken kívül is számtalan lehetőség áll a rendelkezésedre. Ma már szinte nincs olyan témakör vagy hobbi, amihez ne kapcsolódna tanfolyam, így nyugodtan elengedheted a fantáziádat és kereshetsz olyat, ami igazán passzol a szüleidhez.

Szülőköszöntő ajándék ötletek, ha a szüleid imádnak lazulni

Vannak, akik számára az jelent nagy élményt, ha egy szép környezetben pihenhetik ki a fárasztó hétköznapjaikat. Melyik örömanya ne örülne egy szépségápolás csomagnak, ahol kényeztető és megszépítő kezelésekben lehet része?

Egy pihentető masszázs is olyasvalami, amit megérdemelnek a szülők. Ha azonban valami teljesebb élményt ajándékoznál, akkor lepd meg őket egy wellnesshétvégével. Ha a párod szülei jól kijönnek a tieiddel, akkor jó ötlet lehet egy ilyen hétvége négyesben, hogy még jobban megismerhessék egymást.

Ha nem csak a pihenés, hanem az egészség is fontos, akkor biztosan örülnének egy gyógyfürdőben eltöltött napnak vagy hétvégének is.

Szülőköszöntő ajándékok kulturális élményekkel a fókuszban

Ha szüleid szeretik a kulturális programokat, akkor lepd meg őket egy színház- vagy koncertjeggyel. Az opera- vagy színházbérlet is nagyszerű ötlet, ha szívesen járnak rendszeresen.

Választhatsz az érdeklődési körüknek megfelelő érdekes kiállításokat is, vagy olyat, amelyik különleges élményt tartogatnak számukra. Ilyen lehet például a Láthatatlan Kiállítás.

A humor kedvelőinek egy stand up comedy előadás egészen biztosan meghatározó élmény lesz. Otthonülő örömszülőknek pedig nagyszerű meglepetés lehet egy előfizetés a kedvenc magazinjukra.

Lendületes és örökmozgó szüleitek vannak? Nekik valók az alábbi szülőköszöntő meglepetések!

Aktív, fiatalos és örökmozgó szülők számára kiváló ajándék lehet egy bowlingozás vagy akár egy szabadulószobás élmény is.

Táncoslábú pároknak egy zenés-táncos program óriási élményt adhat.

Azoknak, akik a természetben érzik igazán jól magukat, egy hétvége a Bakonyban vagy a Mátrában fantasztikus lehetőség a feltöltődésre.

Azok számára, akik a kultúrát és az aktív kikapcsolódást is élvezik, egy szuper városnézés vagy egy hétvégi utazás kiváló ajándék.

Nem kétség, hogy Ti ismeritek legjobban a szüleiteket, így biztosan ki tudtok találni valami olyan aktív programot, ami érdeklődési körükbe vág és szívesen vesznek majd részt rajta.

Szülőköszöntő ajándékok sportos és bevállalós örömszülőknek

Előfordulhat, hogy a szüleitek aktív, sportos életet élnek és imádják a különböző kalandokat, melyek igazi adrenalinbombaként hatnak. Ebben az esetben meglephetitek őket egy kalandtúrával valamelyik kalandparkban.

Ha szeretik a sebességet, akkor egy bobozás a biztonságos száguldás élményével biztosan mosolyt csal az arcukra. Ha inkább saját magukhoz ragadnák az irányítást, akkor a gokart lehet számukra egy izgalmas tapasztalat.

Abban az esetben, ha inkább madártávlatból szemlélnék a világot, egy sétarepülés a lehető legjobb választás.

Vannak, akik a virtuális élményeket szeretnék inkább kipróbálni. Az ő számukra a különböző szimulátorokat ajánljuk, ahol 100%-os biztonsággal szerezhetik meg azokat az élményeket. amelyekre a való világban kevésbé lenne lehetőségük. Ilyen például a repülőgép vagy versenyautó vezetés.

Az örömszülőket meglepheted egyenként külön-külön ajándékokkal is, vagy párosával, ha találsz olyan ötletet, amelyik mindkettőjük érdeklődési körébe bele tartozik.

Akár úgy is megajándékozhatjátok az örömszülőket, ha a te és a párod szüleit párba állítjátok, mondjuk úgy, hogy az örömapákat valami közös, férfias ajándékkal örvendeztetitek meg, míg az örömanyák valami csajos programmal gazdagodnak.

Legyetek ötletesek, kreatívak és adjatok személyre szóló ajándékokat! Bármelyik lehetőséget választjátok, a legfontosabb azonban, hogy szívből adjátok, hiszen akkor lesz igazán nagy sikere a meglepetésnek.

Ajánlott cikkeink

Rate this post