Esküvő Zamárdiban: a természet és romantika szerelmeseinek

Ha egy varázslatos balatoni esküvői helyszínt keresel, amely természetközeli környezettel és lenyűgöző panorámával büszkélkedik, akkor Zamárdi a tökéletes választás. Ez a gyönyörű kisváros a magyar tenger déli partján helyezkedik el, és rendkívül népszerű a házasodni vágyók körében. Tarts velünk és tudd meg, miért olyan nagyszerű egy esküvő Zamárdiban!

Zamárdi Somogy megyében, a Balaton déli partján fekszik, Siófoktól és Balatonföldvártól nem messze. Sokan választják nyaraló és esküvői célpontnak, mert könnyen megközelíthető autópályán és vasúton is, a Balaton pedig minden szépségével megajándékozza az ide látogatókat.

Ismerd meg Zamárdit

Szamárkő

A város egyik legnépszerűbb látványossága a Szamárkő, amely a Kiserdő szélén áll. A hullámzó felszínű sziklán egy vályú alakú mélyedés van, ennek végében pedig egy “tűzgödör”. A szikla déli oldalán egy kör alakú, faragott kő támaszkodik hozzá. A mellette lévő kisebb kövön pedig két lenyomat látszik.

A sziklához több monda is kapcsolódik. Az egyik szerint itt járt Szűz Mária, Szent József és a kis Jézus szamáron. Amikor a kő mellett haladtak el, a szamár megragadta a szikla oldalán növő füvet, ezért lett a kő neve Szamárkő. A kisebb kövön látható két lenyomat pedig Jézus lábnyoma és a szamár patanyoma.

Más mondák szerint a követ a tihanyi vulkán lökte ki mostani helyére, vagy a vízözön maradványa. Egy régi balatoni útmutató szerint pedig a keresztesek hozták ide a Szentföldről.

Kőhegyi kilátó

A Kőhegy Zamárditól délnyugatra magasodik, a csúcsán lévő kilátóból pedig gyönyörű panoráma nyílik a környékre. A szép szőlős vidék mellett egy kőkereszt, több borospince és lakóház is látható itt.

Kisboldogasszony római katolikus templom

A barokk stílusban épült katolikus templom a Fő utcában áll, 1771 és 1774 között építették. Az oltárkép, a szószék és a keresztelőkút műemlékvédelem alatt áll. A templom különlegessége, hogy 2010 júniusában itt szentelték fel az ország és Közép-Európa egyetlen francia barokk hangzású orgonáját. Az orgonát a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. készítette Bertrand Cattiaux híres francia orgonaépítő segítségével.

Üdülőhelyi kápolna

A Petőfi utcában, az üdülőövezetben épült ez a kis templom, amelyre az 1920-as években virágzó balatoni turizmus adott okot. A Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelték fel 1929. augusztus 15-én. Építését Dr. Purebl Győző egyetemi tanár és tanácsnok kezdeményezte, az épületet Margó Ede szobrai ékesítik. A kis templom egész évben fogadja a hívőket és az esküvőt tervezőket.

Hősök Kápolnája

A Temető közben, a Kálvária-dombon áll ez a neobizánci stílusban épült kápolna. Laki Benő plébános indítványozta Gecse Viktor tervei alapján a környék hősi halottai emlékének tiszteletére. A plébános sajnos már nem élhette meg a kápolna 1934-es felszentelését, de sírja itt található. Az emléktáblákon 41 név olvasható, akik az első világháború és 38 név, akik a második világháborúban vesztették életüket.

Tájház

A tájház a Balaton-vidék tipikus népi építészetét mutatja be. A mestergerendába vésve látható az épület építési éve: 1847. A ház egy 19-20. századi jómódú parasztcsalád mindennapjait idézi fel.

Az épületet a Zamárdi Községi Tanács 1974-ben vette meg, majd az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség állította helyre eredeti állapotába 1975 nyarán. 1977-ben nyitották meg a közönség előtt. A tájház a nyitvatartási időn túl is látogatható bejelentkezés alapján.

A Magyar fájdalom szobor

A Magyar fájdalom című szobor a vasútállomás közvetlen szomszédságában, a Szabadság téren található és Margó Ede szobrászművész alkotása, melyet a művész a trianoni békeszerződés miatt érzett fájdalmának kifejezésére ajándékozta a városnak az 1930-as években. A szobor egy izmos férfialakot ábrázol, aki csónakját viharos tengeren vezeti és ezzel a magyarság magányos harcát szimbolizálja. Csak 1956-ban kerülhetett ismét köztéren kiállításra.

Esküvői Zamárdiban: a balatoni esküvők csodás helyszíne

Zamárdi lenyűgöző balatoni partszakasza és tiszta vize kiváló helyszínt biztosítanak az esküvői ceremóniának és a fogadásnak. Képzeld el, hogy egy stílusos vízparti helyszínen mondasz igent szerelmednek, miközben a nap sugarai csillognak a Balaton tiszta vízén. Ez az idilli környezet tagadhatatlanul romantikus és felejthetetlen pillanatokat ígért az esküvődre.

Zamárdi további előnye, hogy számos esküvői szolgáltatóval és helyszínnel rendelkezik. Legyen szó elegáns szállodáról, hangulatos panzióról vagy egyedi rendezvényhelyszínekről, Zamárdi minden igényt kielégít. A helyi gasztronómia kiváló ételeket és italokat kínál, így az esküvői fogadás menüsora is biztosan emlékezetes lesz.

A helyi szolgáltatók komoly tapasztalattal rendelkeznek és szívesen nyújtanak segítséget a ceremónia, a dekoráció és a vendéglátás terén. Különleges esküvői programokat is szervezhettek a vendégek számára, például hajókirándulást, ami a Balaton több pontjáról is elérhető.

Zamárdi kiváló választás a természet szerelmeseinek és azoknak, akik romantikus környezetben szeretnének kimondani az igent. A város lenyűgöző hangulata, a Balaton közelsége és a vendégszerető légkör garantáltan felejthetetlenné teszik az esküvőt.

Válaszd Zamárdit esküvői helyszínnek, élvezd a természet közelségét és a romantikus hangulatot. Zamárdi egyedi és idilli környezetével megadja az esküvődnek a tökéletes teret, hogy ez a nap örökre emlékezetes legyen mind számodra, mind pedig a násznép számára.

Ajánlott cikkeink

Rate this post